Albemarle en gemeente zoeken oplossing voor geschil

Publicatie datum: 01-06-2023

Albemarle en de gemeente Amsterdam zijn in overleg om een geschil over de nieuwbouwplannen voor woningen op te lossen. Dat meldt het chemiebedrijf op haar eigen website. De rechtszaak die hierover gevoerd wordt, zou bij een gemeenschappelijke oplossing van tafel gaan, aldus het bedrijf.

Albemarle is het niet eens met de hoogbouwplannen op de locatie Hamerkop (waar o.a. FC Hyena, Monk en De Goudfazant zitten). Deze woningen zouden te dicht bij de bestaande fabrieken van het chemiebedrijf komen te staan. Albemarle verwacht dat toekomstige bewoners zo teveel overlast gaan ervaren van het bedrijf. Over dit geschil loopt sinds enige tijd een rechtszaak (lees hier meer over)

 

Inmiddels zijn er meerdere gesprekken gevoerd tussen Albemarle en wethouder Reinier van Dantzig (Woningbouw, Grond en Ontwikkeling, Ruimtelijke Ordening) om gezamelijk een oplossing te vinden. Het chemiebedrijf heeft ook een eigen voorstel voor de ontwikkeling van de Hamerkop opgesteld.


Albemarle is positief gestemd en denkt eruit te kunnen komen met de gemeente en daarmee de rechtszaak te kunnen beeindigen.

 

Lees hier wat Albemarle er zelf over zegt.