Vertraging nieuwbouw

Publicatie datum: 19-10-2022

De start van de ontwikkeling van het Hamerkwartier loopt vertraging op. Dit komt omdat Albemarle, de chemische fabriek naast het Vliegenbos, bezwaar heeft gemaakt tegen de nieuwbouwplannen.

Albemarle is niet tegen de bouw van nieuwe woningen (lees hier hun eigen verhaal), maar wél tegen de bouwplannen voor de Hamerkop, het gebied tegenover Zamenhof waar nu o.a. de Verbroederij, Skatepark Noord, de Goudfazant en Monk zitten. Het bedrijf is bang dat toekomstige bewoners straks zullen klagen, bijvoorbeeld over geluidsoverlast van vrachtwagens en van de fabriek zelf. Op de Hamerkop zijn 3 torens gepland van 80, 100 en 120 meter. 

Het Hamerkwartier bestaat uit verschillende stukjes grond - ‘plots’. Voor deze plots worden door de diverse eigenaren bouwplannen gemaakt. De Hamerkop is zo’n plot. De ontwikkelaar van dat plot heeft nog geen plan ingediend, maar voor twee andere plots was dat al wel gebeurd: voor het Exclusiva-kavel en voor het Draka-kavel. Doordat alle bouwplannen voor de gemeente onder één ‘paraplu’ vallen, heeft Albemarle nu bezwaar gemaakt tegen deze twee plannen.  De Raad van State gaat zich nu over de zaak buigen. De gemeente heeft hier ook een bericht over uitgebracht, dat lees je hier.