Praat mee over fietsparkeerplekken bij metro Noorderpark

Publicatie datum: 20-04-2022

Bij metrohalte Noorderpark komt een balkon voor 400 fietsen boven de schuine grashelling aan de oostkant. Volgens de gemeente is dat de enige manier om het tekort aan fietsparkeerplekken op te lossen. De ruimte rondom metrostation Noorderpark is beperkt. "Aan de ene kant willen we een groot aantal fietsparkeerplekken erbij, maar aan de andere kant willen we de stoep vrijhouden voor voetgangers en de bomen laten staan," aldus een bericht op de website van de gemeente. Hieronder zie je een impressie van het plan.

 

 

 

Op woensdag 20 april en zaterdag 23 april organiseert de gemeente meerdere wandelingen in het gebied rondom de metrohalte. "Op verschillende plekken bespreken we de mogelijkheden voor het maken van ongeveer 500 extra fietsparkeerplekken. En kijken we wat we nog meer kunnen doen om de openbare ruimte te verbeteren," aldus de gemeente. Aanmelden voor de wandeling kan hier.

 

Uit het persbericht:

Wat er gaat gebeuren

Bij halte Noorderpark is er een tekort aan fietsparkeerplekken wat voor overlast in de buurt zorgt. Door de groei van het aantal inwoners in Noord verwachten we dat er in 2030 nog ongeveer 800 extra fietsparkeerplekken nodig zijn. Maar de ruimte rondom metrostation Noorderpark is beperkt. Aan de ene kant willen we een groot aantal fietsparkeerplekken erbij, maar aan de andere kant willen we de stoep vrijhouden voor voetgangers en de bomen laten staan. Er komen ongeveer 500 plekken bij, een verdubbeling van het huidige aantal plekken en genoeg voor de komende jaren. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden.

 

De enige manier om het grote aantal parkeerplekken voor fietsers toe te kunnen voegen, is door een balkon te maken boven de schuine grashelling aan de oostkant van het metrostation. Dit levert in één keer ruimte op voor ongeveer 400 geparkeerde fietsen.