Sixhaven blijft voorlopig groen

Publicatie datum: 09-08-2022

Uit: Nieuws uit de Wijk nummer 39, augustus 2022

De startbijeenkomst op 2 juli in Sixhaven.

De gemeente maakt voorlopig geen definitieve plannen voor Sixhaven. Dat betekent dat Buurthaven de komende jaren mag blijven. Over een tijdelijke inrichting van het gebied zijn buurtbewoners en de gemeente met elkaar in gesprek. “De stad is enorm in ontwikkeling. We weten bijvoorbeeld nog niet precies hoe de Sprong over ’t IJ uitpakt. Ook een besluit over het metrostation Sixhaven is uitgesteld,” zegt Gerda van Rossum. Zij is projectmanager bij de gemeente en legt uit waarom de gemeente voorlopig geen definitieve plannen maakt voor Sixhaven. “Vanwege al die onzekerheid wil de gemeente nu nog geen grote plannen maken voor

dit gebied.”

 

Bijeenkomst

Er komen dus nog geen definitieve plannen, maar wel tijdelijke. Daarom was er op 2 juli een startbijeenkomst van de gemeente. Buurtbewoners waren uitgenodigd om mee te praten over de plek waar Buurthaven zit. De vraag was: hoe kunnen we daar een fijne groene plek van maken? Er kwamen zo’n 20 mensen naar de bijeenkomst.

 

Nieuwe organisatie

De gemeente wil over een jaar kunnen starten met de tijdelijke inrichting. “De initiatieven van Buurthaven kunnen gewoon blijven”, zegt Gerda. “De organisatie ervan is van Placemakers overgegaan naar het bureau Stipo. Stipo helpt ons om meer verbinding in de buurt te krijgen en in gesprek te gaan met buurtbewoners.”

 

Praat mee

Wilt u ook meepraten over de tijdelijke inrichting van het gebied naast de Willemsluis? Mail dan naar sixhaven@amsterdam.nl.