naam Ketjen keert terug

Publicatie datum: 13-12-2023

Albemarle wordt weer Ketjen.

Vanaf 2 januari krijgt de fabriek aan de rand van het Hamerkwartier de oude naam Ketjen terug.

 

De officiele naam wordt Ketjen Netherlands B.V., onderdeel van Ketjen Corporation. Ketjen Corporation is samen met alle andere locaties van (voorheen) Albemarle Catalysts een volle dochteronderneming van Albemarle Corporation.

 

Ketjen blijft op de locatie katalysatoren ontwikkelen die over de hele wereld worden gebruikt om bijvoorbeeld op een energiezuinige en verantwoorde manier de schoonst mogelijke transportbrandstoffen te maken. Steeds vaker worden katalysatoren ook ingezet voor het maken van groene (bio)brandstoffen.

 

Voor veel bewoners van Amsterdam is Ketjen geen onbekende naam. Meer dan 100 jaar geleden startte Ketjen op de huidige locatie aan het IJ in Amsterdam-Noord. Van producent van zwavelzuur en speciale chemicaliën tot een bedrijf nu dat wereldwijd katalysatoroplossingen levert voor nu en morgen.

 

Wil je meer weten over de naamswijziging of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met Frits van der Sluis , bekijk de nieuwe corporate website www.ketjen.com of neem vanaf januari 2024 jaar een kijkje op de nieuwe lokale website: www.ketjencorp.nl