Kleurrijke boombakken

Publicatie datum: 06-10-2024

Misschien heb je ze al gezien: de nieuw versierde boombakken langs het Gedempt Hamerkanaal. Kom anders snel kijken naar de 10 grote boombakken die versierd zijn met kunst uit de buurt.

Er zijn heel wat uurtjes in dit bijzondere project gestopt: 10 grote boombakken verspreid langs het Gedempt Hamerkanaal, te beginnen bij het Holiday Inn hotel en eindigend bij wijnmaker Chateau.

 

Lokale concept vormgever Kelvin van Kanten greep met zijn ontwerp terug op de kracht van noord: werken met je handen. Maar er zit veel meer verstopt in zijn ontwerp, zoveel dat je het echt zelf moet gaan bekijken.

 

Dit bijzondere project kwam helemaal tot stand met lokale hulp: de bakken zijn gedoneerd door woningcorporatie Ymere, het ontwerp komt dus van een lokale kunstenaar, de prints zijn gemaakt door Plaat (ondernemer in het Hamerkwartier), projectteam Hamerkwartier van de gemeente Amsterdam financierde het groen en de bestickering, de Kromhouthal en het Holiday Inn Hotel financierenden het ontwerp, en Stichting Het Hamerkwartier organiseerde het hele project. De ondernemers gaan zorg dragen voor het nu nog prille groen. Dat kan natuurlijk alleen maar in Noord.