Hamerkwartier fleurt op

Publicatie datum: 08-12-2022

Deze week zijn er drie plantenbakken geplaatst op de grens van de Vogelbuurt en het Hamerkwartier. De bakken zijn prachtig versierd door kinderen van stichting Noordje en op hun plek gezet door een team van Hines. Je kan ze vinden op de kruising van de Spijkerkade en de Meeuwenlaan.

Het team van Hines bij de bakken aan de Meeuwenlaan.

 

Groen geeft geluk

Het Hamerkwartier is nu een stenige wijk, met weinig groen in de openbare ruimte. Daarom zijn er, in overleg met het bewonersplatform Vogelbuurt/IJplein plantenbakken neergezet in het Hamerkwartier. Groen in de wijk zorgt ervoor dat bewoners en bezoekers meer ontspannen. Daarnaast ziet het er vrolijk uit, waardoor de leefbaarheid van de straat beter wordt.

 

De kinderen van Noordje, die hebben de graffitiplaten hebben gemaakt.

 

Plaatsen van de bakken

Medewerkers van Hines hebben de bakken bij de Meeuwenlaan neergezet. Zij hebben ook bollen geplant en afval geprikt in de wijk. Hines is één van de ontwikkelaars die gaan bouwen in het Hamerkwartier. Door nu al in de wijk bezig te zijn, leren ze de bewoners en ondernemers beter kennen. Op de plantenbakken zijn een mooie windmolen en wegbewijzering bevestigd, gemaakt door kunstenaar John. Kinderen uit Noord maakten de overige versiering, zij zijn ook nog bij de bak komen kijken.

 

Een reizend park

De bakken zijn afkomstig uit de pluktuin die nu te vinden is op het Draka terrein. Stichting het Hamerkwartier had drie bakken gereserveerd om door de wijk te laten reizen. Samen met John is een speciale wagen ontworpen om de bakken te verplaatsen. Komende jaren zullen nog meer bakken uit de pluktuin in de openbare ruimte worden gezet. De zorg voor de bakken wordt nu overgedragen aan bewoners van de Meeuwenlaan. Is er iets kapot aan de bak, of heb je er vragen over? Mail dan naar  miloudeschrijver@hethamerkwartier.nl

 

 

Meer lezen over het Mobiel Groen? Hou de nieuwspagina in de gaten!