Extra aandacht

Publicatie datum: 01-01-2021

Voordat corona kwam, ging het goed met de stad. Alleen bleven een aantal buurten in Zuidoost, Nieuw-West en Noord achter bij de ontwikkelingen. Vandaar dat de gemeente extra aandacht en geld aan die wijken besteedt, waaronder de Vogel- en IJplein-buurt.

Uit: Nieuws uit de Wijk, nummer 35, april 2021

 

Eerst zijn de problemen op het gebied van wonen, werken en leven in de buurt in kaart gebracht. Vervolgens is onderzocht waar kansen liggen om die problemen aan te pakken. Daarna heeft de gemeente samen met bewoners en woningcorporaties besproken waar de extra aandacht naar uit moet gaan. Dat heeft bijvoorbeeld geleid tot extra hulp bij armoede. Of aan gezinnen met meerdere problemen. Maar ook tot afspraken met de corporaties om aan acht doelen te werken die samenhangen met de ontwikkeling van het Hamerkwartier.

 

De Armen Ineen
Een aantal plannen kan snel worden uitgevoerd. De Armen Ineen is daar een voor-beeld van. Daarbij kijkt de gemeente samen met mensen die schulden hebben (gehad) naar wat mensen in eenzelfde situatie nu echt nodig hebben. Andere plannen hebben wat meer tijd nodig. Denk aan het verbeteren van de straten, pleinen en parken. “Dat gaat onder andere over meer groen, ontmoetingsplekken, veilig oversteken en mogelijkheden om te spelen en te sporten”, aldus Esther Blok van de gemeente.

Aandacht voor kinderen en jongeren


Nog een belangrijk aandachtspunt zijn kinderen en jongeren. Esther: “We willen kinderen een kansrijke toekomst bieden. Dat doen we door te zorgen dat ze hun talenten kunnen ontwikkelen. Ook willen we dat alle kinderen en jongeren weerbaar opgroeien. Dat ze zich bijvoorbeeld niet laten verleiden door het snelle geld van drugscriminaliteit. Dit doen we samen met onder anderen de kinderen en jongeren zelf, hun ouders, scholen, sportclubs en het jongerenwerk. Hier gaan we snel mee aan de slag.”