Buurt stratenmakers

Publicatie datum: 06-10-2023

Meer groen, een plek voor ontmoeten, en kunst. Dat willen buurtbewoners graag zien op de ventweg van de Meeuwenlaan. Op de informatiemarkt over ontwikkelingen in het Hamerkwartier stelde stichting Het Hamerkwartier buren de vraag: wat zou je doen als de ventweg van jou was? Binnenkort worden de plannen verder uitgewerkt door de zogenaamde Buurtstratenmakers. En daar kan jij ook bij horen.

De ventweg ter hoogte van Instagrammuseum WONDR (zie foto) is nu vooral racebaan, hondenpoepstrook en parkeerplek. Veel buurtbewoners zien dat graag anders. Stichting Het Hamerkwartier heeft aan de gemeente voorgesteld om gedurende de transformatie van het Hamerkwartier een andere bestemming te geven aan dit stukje openbare ruimte.

 

De gemeente Amsterdam wil hier graag aan meewerken en heeft de stichting gevraagd om  samen met zoveel mogelijk buren met een plan te komen. Er zijn inmiddels al veel ideeën opgehaald en die moeten verder worden uitgewerkt. Woon of werk jij in de buurt en wil je meedoen? Meld je dan hier aan als Buurtstratenmaker.