Albemarle: "Pas op de plaats bij ontwikkeling Hamerkop"

Publicatie datum: 09-02-2022

Albemarle roept de Amsterdamse politiek om op pas op de plaats te maken wat betreft de ontwikkeling van de Hamerkop. Dat is het gedeelte tussen de Johan Van Hasseltweg, het Gedempt Hamerkanaal en het IJ, waar onder andere Hotel de Goudfazant zit. Op de plattegrond op deze website is dat het gele gebied.

Impressie van de voorgenomen stadsontwikkeling in de directe nabijheid van Albemarle

Albemarle maakt zich zorgen over de geplande bouw van circa 1100 woningen op de Hamerkop, zo dicht bij haar terrein. Uit onderzoek blijkt dat de Hamerkop een hoog milieubelast gebied is. Dat wil zeggen dat als hier woningbouw plaatsvindt, toekomstige bewoners veel hinder kunnen ervaren, zo stelt Albemarle.

 

Het bedrijf onderkent de noodzaak in Amsterdam voor het bouwen van woningen en begrijpt dat de gemeente het Hamerkwartier tot ontwikkeling wil brengen. Het roept de politiek echter op om pas op de plaats te maken, en het ontwikkelplan van de Hamerkop  te heroverwegen en samen met Albemarle te investeren in het woon- en leefklimaat van het toekomstige Hamerkwartier.

 

Lees hier het hele standpunt van Albemarle over de ontwikkeling van het Hamerkwartier en de oproep aan de politiek om versnelde woningbouw mogelijk te maken. Alle laatste nieuwsberichten van Albemarle vind je hier.