Aanpak Rotonde Meeuwenlaan

Publicatie datum: 13-12-2021

Tijdens een bijeenkomst (13-12) over de nieuwe inrichting van de rotonde Meeuwenlaan werden de bezwaren die buurtbewoners hadden ingediend besproken. Lees alles over de uitkomsten.

Schets uit bijgesloten presentatie

Een groep bewoners van de Vogelbuurt/IJplein hadden eerder bezwaren geuit tegen de inrichting van het toekomstige kruispunt. Deze bezwaren waren voor wethouder Van Doorninck aanleiding om nogmaals onderzoek te laten doen.

 

De bezwaren hebben o.a. betrekking op verkeerssnelheid, aantal rijstroken en monumentaal stadsgezicht of niet.De uitkomsten van onderzoek leiden vooralsnog niet tot aanpassing van het voorlopig ontwerp. Zie voor de details bijgaande presentatie onderaan het artikel.


Opvallend in de presenatie is dat de parkeernorm in het Hamerkwartier in toekomst mogelijk verder wordt verlaagd. De uitleg van de gemeente is dat dit kan leiden tot minder autobewegingen van en naar het Hamerkwartier. Wel zouden er dan voldoende alternatieven voor de auto aanwezig moeten zijn in het gebied. Denk aan hoogwaardig openbaar vervoer en deelmobiliteit.

 

De verwachting van de gemeente is dat er niet eerder dan  begin 2023 met de aanpak wordt gestart.