Aanpak rotonde

Publicatie datum: 02-08-2023

Werk aan de winkel! Of eigenlijk aan de rotonde; die gaat namelijk op de schop. Vanaf deze maand (augustus) gaat er van alles gebeuren.

Vanaf 21 augustus tot eind december 2023 vervangt Liander gasleidingen op de ventweg van de Meeuwenlaan en op de Johan van Hasseltweg, vlakbij de rotonde.
Begin 2024 worden bomen gekapt rond de rotonde. De gemeente onderzoekt nog of 2 bomen verplaatst kunnen worden naar een plek in de omgeving. Er worden ook nieuwe bomen geplant bij het nieuwe kruispunt.


In augustus 2024 start het werk aan de rotonde zelf. De rotonde is dan opengebroken en verkeer wordt omgeleid met borden. Het kruispunt is af rond eind 2025. Het werk wordt in delen uitgevoerd. Er wordt dus niet de hele tijd gewerkt in deze periode.
      

Uitleg bij de planning
Binnenkort wordt ook aan de rotonde bij het Mosplein gewerkt. Zowel de rotonde bij het Mosplein als de Johan van Hasseltweg / Meeuwenlaan zijn belangrijk voor de bereikbaarheid van de omliggende wijken. De planningen voor beide rotondes zijn door onvoorziene omstandigheden gewijzigd, waardoor overlap ontstaan is. De werkzaamheden aan beide rotondes kunnen niet tegelijk plaatsvinden, dat heeft een te groot effect op de bereikbaarheid en verkeersveiligheid. Daarom is besloten het werk aan de rotonde Johan van Hasseltweg / Meeuwenlaan te verschuiven naar augustus 2024. Meer informatie over het werk aan het Mosplein vindt je hier.
 
Werkzaamheden van Liander
Liander beheert het net voor stroom en gas. Om gaslevering en veiligheid in de toekomst te garanderen, vervangen ze een gasleiding:
·         in de ventweg van de Meeuwenlaan ter hoogte van de nummers 98 tot en met 128;

·         in het voetpad van de Meeuwenlaan ter hoogte van het bloemenplantsoen naast Vogeldorp;

·         in het fietspad en de parkeerstrook van de Johan van Hasseltweg ter hoogte van de nummers 51 tot en met 73.

 

Dit werk kon in verband met ruimtegebrek niet tegelijk met de eerder uitgevoerde saneringswerkzaamheden plaatsvinden. Daarnaast moet dit werk buiten het stookseizoen worden uitgevoerd. Daarom start dit werk op 21 augustus 2023. Woningen en bedrijven blijven in deze periode bereikbaar voor voetgangers. Auto’s en fietsers worden met borden omgeleid. Het werk wordt stapsgewijs, verspreid over de ventweg uitgevoerd. Directe omwonenden en ondernemers krijgen nog een aparte brief over deze werkzaamheden.

 

Vragen? Neem dan contact op de gemeente via ontwikkeling.hamerkwartier@amsterdam.nl of met Liander via bauke.koop@alliander.com.