5 mei - Heel De Buurt Bakt

Publicatie datum: 05-05-2022

Ruim 80 buurtbewoners, 7 bakkers en 4 juryleden samen goed voor een fantastisch 'Heel De Buurt Bakt'-festijn in de Kromhouthal.

Bevrijdingsdag 2022 in de Kromhouthal. Taartenbakkers uit IJplein-Vogelbuurt komen de ene na de andere taart binnenbrengen. Zonde om ze aan te snijden, maar het moest toch. Vier juryleden (o.a. Sonja van Sonja Kookt en  Selcen van MOK) hadden de grootste moeite om de lekkerste/mooiste/meest creatieve taart te kiezen. Toch kwam er een winnaar uit de bus: Iris Biervliet met haar 'Berry Delicious'-taart. Zij kreeg een geheel verzorgde lunch bij Stork. De nummers twee en drie vielen ook in de prijzen: een lunch bij Mok en een tegoedbon bij Jumbo Foodmarkt. Alle prijzen werden door de betreffende bedrijven uit het Hamerkwartier beschikbaar gesteld. Alle deelnemers kregen trouwens een tegoedbon van Jumbo voor de kosten die ze hadden gemaakt om hun baksels te maken.

Hartige taarten waren er ook. Door Sonja en haar team speciaal gebakken! Sonja zoekt nog steeds vrijwillegers die maaltijden willen rondbrengen in de buurt.

En was er nog meer? Zeker! De kindertafel zag er na het versieren van muffins mooi chaotisch uit. En wat te denken van de creaties van de jongeren die meedoen aan het MooiMakers-project? Hopelijk snel in het echt te zien als kunstobjecten in de buurt.

Een mooie dag, mogelijk gemaakt door diverse betrokken woningcorporaties, de Kromhouthal en stichting Het Hamerkwartier.