Praat mee over de Oostbrug

Publicatie datum: 10-10-2024

De brug van noord naar oost lijkt er echt te gaan komen. Niet heel binnenkort, op z'n vroegst in 2034, maar er zullen al wel concretere plannen gemaakt worden. De gemeente wil daarom graag weten welke behoeften, zorgen en aandachtspunten mensen hebben voor de Oostbrug en omgeving. De startbijeenkomst daarvoor is op 10 oktober 2024.

 

In een bericht stelt de gemeente: De eerste mogelijkheid om uw mening te geven is door deel te nemen aan gesprekstafels. Een gesprekstafel is een bijeenkomst waar mensen samen praten over een bepaald onderwerp. Iedereen zit rond een tafel en deelt ideeën en meningen. Er is iemand bij die het gesprek leidt.

Tijdens de gesprekstafels horen we graag wat u belangrijk vindt en waar u zich zorgen over maakt bij de plannen. Ook bespreken we hoeveel invloed u per onderwerp kunt hebben op het ontwerp. Er zijn namelijk verschillende voorwaarden, beleidsregels en wetten waar we ons aan moeten houden.
De gesprekstafels beginnen met een startbijeenkomst. Tijdens de startbijeenkomst hebben we het eerst over de participatie zelf: hoe verdelen we de onderwerpen over de verschillende gesprekstafels, wie zitten bij elkaar aan tafel en hoe vaak gaan we in gesprek?

 

Aanmelden voor de startbijeenkomst kan door een mail te sturen naar: sprongoverhetIJ@amsterdam.nl